Rotterdam is zo’n grote stad en er is van alles te doen maar iedereen heeft wel de vraag op vrijdag avond: “Rotterdam wat te doen vandaag”. In deze blog vertellen wij jou wat je vandaag kan doen in Rotterdam!

Typische vrijdag avond in Rotterdam!

We beginnen onze vrijdag avond met een heerlijk patatje bij de Bram bij Metrostation de Beurs. Er moet natuurlijk een goede bodem gelegd worden! Vervolgens spreken we met alle vrienden/vriendinnen af bij de Oude haven, we zoeken een leuk plekje uit bij één van de cafés. Er wordt gekozen tussen lekkere cocktails, bier of wijn en uiteraard een heerlijke borrelplank om goed te beginnen.

Na een drankje of 3/4/5/6…. Vertrekken we richting de witte de wit. Hier maken we eerst een half uur ruzie over welk café we nou binnen stappen. Na een goed onderbouwt overleg hebben we dan toch het café gekozen. Rond een uur of 12/1 haken de eerste af en blijven er altijd de die hards over. Nu klinkt de eerste oerkreet: “Maaruh we gaan toch niet naar huis joh?!”. Nee, we gaan lekker door tot de late uurtjes. We maken nog even de keuze of het stadhuisplein of Annabel gaat worden.

De keuze voor de club is meestal gemaakt door de diegene die nog het meest nuchter is. Rond een uur of 4/5 stappen we maar weer eens de club uit en gaan op huis aan. Uiteraard gaan we nog niet naar huis voor een lekkere kapsalon verovert te hebben of een handje vol loempia’s van het kraampje bij Hofplein.

Nadat we allemaal heerlijk stinken naar knoflook in combinatie met bier en zoetzuur saus gaan we één voor één opzoek naar de juiste bobbus. In de bobbus vallen we heerlijk in slaap bij de hoop dat de chauffeur ons wel zal wekken.

Uiteindelijk leggen we weer op bed met weer mooie herinneringen uit ons mooie stadje❤ .

Wat te doen in Rotterdam?

Nu ff serieus, we hebben een aantal leuke uitstapjes op een rijtje gezet voor jouw vrijdagavond!

De watertaxi

Een beeld dat toch echt bij Rotterdam hoort, de zwart gele bootjes die over de maas crossen. Ookwel, de Rotterdamse watertaxi. Veel mensen weten alleen niet hoe dit nou precies werkt. Daarom heb je na dit stappenplan geen excuus meer om niet met de watertaxi te gaan. Zeg nou zelf, Rotterdam vanaf het wat is toch wel echt een pareltje.

  1. Zoek hier de locatie waar je graag zou willen opstappen en waar je dan afgezet wil worden.
  2. Boek vervolgens hier jouw rit van de ene naar de andere steiger inclusief de gewenste ophaaltijd.
  3. Zodra je alles ingevuld hebt ontvang je direct een bevestiging via de mail.
  4. Veel vaarplezier!
  5. Ohja, vergeet niet ook een rit terug te boeken. Ik gaat je namelijk niet ophalen.

De euromast

Veel mensen zien De Euromast enkel als een activiteit voor overdag. Dit is zeker een aanrader maar wist je dat de brasserie tot 23:00 open is? Zeker in de winter heb je dus al vanaf 6 uur een prachtig uitzicht over de mooie lichtjes van Rotterdam. Dit doe je al voor 10,25 voor volwassenen en 6,75 voor kinderen.

Dit artikel zullen we blijven aanvullen met leuke activiteiten. Reageer hieronder ook gerust met aanbevelingen!


Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter